Hikoilijan opas.

Kesällä Japanin lämpötila on yleensä 20-35 °C välillä, mutta suurenpiakin lämpitiloja on  mitattu viimevuosina. Päivät sekä yöt ovat kuumia ja todella kosteita, varsinkin sade- ja taifuunikaudella, mistä johtuen Suomalainen saattaa tuntea olonsa epämukavaksi ja hieman tukalaksi, varsinkin jos hientuontanto on suurta. Tässä siis muutama vinkki hikoilijoille:

1. Deodorantti ja Anti-Perspirantti

Deodorantit ja/tai Anti-Perspirantit kannattaa tuoda suomesta mukana, sillä Japanilaset deodorantit, eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita, kuin suomalaiset vastineet. Reetta suosittelee Rexonan Maxium protection-tuotesarjaa, josta löytyy suuri valikoima erilaisiin tilanteisiin sopivia tuotteita, ja jotka ovat toimineet hyvin.

Kuvankaappaus: https://www.rexona.com
2.  Pukeutuminen.

Japanin kesän kuumuuteen kannattaa varautua pukautumalla kevyesti. Eli matkalaukkuun mukaan shortsit, mekot, t-paidat ja topit, joiden materiaali on hengittävää. Myös aluspaitoja kannattaa ottaa reilusti mukaan, niin voi tarvittessa kesken päivän vaihtaa hikinen paita raikkaaseen. 

3. Viuhkat ja käsituulettimet.

Käsiviuhkat tuo pientä helpotusta kuumaan, varsinkin jos joutuu odottelemaan esim. junaa tai bussia, mutta jos haluaa vähän jämerämpää tuuletusta, nii kannattaa ostaa pieni, patterikättöinen käsituuletin, joka luo paremman tuulenvireen. Tietenkin electroniset käsituulettimet maksavat enemmän ja jos oikein pihille tuulelle sattuu, niin kannattaa odottaa, että maiostenjakajat alkavat jakaa muovisia mainosviuhkia kaduilla, niitä kun saa ottaa ilmaiseksi!

Kuntosalin mainos


4. Koskeuspyyhkeet

Japanilaisia kostauspyyhkeitä on vaikka minkälaista sorttia. On deodorosoivaa, viilentävää, meikit poistavaa jne. Mutta omia suosikkeja ovat olleet viilentävää sorttia. Varovainen kannattaa kuitenkin olla, sillä osa kosteuspyyhkeistä saattaa aiheittaa allergisia reaktioita, punoitusta, ärsytystä ja ihottumaa, niille joiden iho on herkkä.



5. käsipyyhkeet

Japanissa käsiyyhkeitä tarvitaan kahdesta syystä:

1. Japanilaisissa vessoissa harvoin on käsipaperia, joten omaa kannattaa kantaa mukana.
2. Käsipyyhkeeseen voi tarvittaessa pyyhkiä naaman, kun hiki alkaa virrata.

Täällä myydään myös paljon suorakaiteen muotoisia pyyhkeitä, joita ihmiset laittavat niskaansa imemään liiallisen hien pois, mutta ainakin Reetasta se tuntui liian tukalalta, eikä oikeiastaan auttanut hikoiluun.



Kommentit

Suositut tekstit